ACTUA

NO REF # NO GAME

OP ZOEK NAAR UP2DATE INFO ? DIE IS TE VINDEN VIA DE RODE KNOP ACTUA

23.03.2020 - STARTERSCURSUS


De starterscursus van maart in Haacht die om de gekende reden geannuleerd werd,  wordt ingehaald op zaterdagen 9-16-23 mei in Brussel bondsgebouw -> 9u tot 12u30.

Hier kunnen ook nieuwe kandidaten zich voor inschrijven.19.03.2020 - UPDATE COVID-19


De corona crisiscel van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

 

Geen officiële matchen tot en met 30 april

 

Verder besliste de corona crisiscel van de KBVB om alle  wedstrijden minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. 

 

Trainingen en voetbalkampen

 

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen. 12.03.2020 - ELITE JEUGD & U21


Naar aanleiding van de communicatie rond het Coronavirus werd beslist alle wedstrijden van de Elite jeugd en U21 af te lasten tot en met 31 maart 2020.


12.03.2020 - JEUGD & AMATEURWEDSTRIJDEN


Alle jeugd- en amateurwedstrijden (ook futsal en minivoetbal) worden afgelast, wedstrijden van de Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld.

 

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

 

Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal

 

De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus

 

De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum

 

Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan

 

Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

 

Dit alles vooralsnog tot en met 31 maart.

 

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met ACFF, Pro League en Voetbal Vlaanderen kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media en deze pagina.


11.03.2020 - TRAINING (ASSISTENT)SCHEIDSRECHTERS P1 & BELOFTEN


De training van donderdag 12.03.2020 voor de (assistent)scheidsrechters P1 en de beloften GAAT NIET DOOR !


11.03.2020 - BELOFTENDAG 14.03.2020


Vanaf gisteren in de latere namiddag gelden er nieuwe richtlijnen voor de hele bevolking. Die gaan verder dan de bestaande individuele hygiënische voorzorgsmaatregelen. De federale overheid wil zo kwetsbare groepen beschermen en de juiste zorg voor hen garanderen.


Binnen het departement Arbitrage willen we geen risico’s nemen en volgen we deze nieuwe richtlijnen van de overheid en de policy van de KBVB en Voetbal Vlaanderen. Tot op heden werden er bij mijn weten binnen de arbitragefamilie geen besmettingen vastgesteld of gemeld en moest er nog niemand geïsoleerd worden.


De algemene richtlijnen zijn: vermijd situaties waarbij veel mensen samenkomen en verminder contacten tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen. In die optiek hebben we beslist om het evenement van zaterdag in het BFC volledig af te gelasten.

Met sportieve groeten,